Uslovi korištenja


  1. Područje valjanosti, ograničenje korištenja i svrha:

internet stranica www.dasweltauto.ba omogućava kupcima društva Porsche BH d.o.o. (kraće: Porsche BH) korištenje objavljenim sadržajima i funkcijama na temelju uslova o korištenju i važećih pravnih propisa.

 

  1. Lični / pravni preduslovi za korištenje:

Korištenje funkcija internet platforme www.dasweltauto.ba dopušteno je samo poslovno spličnim fizičkim osobama starijim od 18 godina. Korištenje za pravne osobe slijedi prema zakonu (prema pravu zastupanja).

Porsche BH zadržava pravo na izuzimanje osoba od korištenja internet usluga bez navođenja razloga.

Pri korištenju platformom moraju se poštivati autorska prava, prava vezana uz ime, te zakoni i propisi o trgovačkim i proizvodnim markama kao i druga srodna prava trećih osoba. Zaštićene su primjerice sve Internet  stranice Porsche BH uključujući slike, muziku i marke poput „Das WeltAuto“ objavljene na tim stranicama. Ovo vrijedi i za prava ostalih marki iz koncerna. Te internet stranice kao i ovi uslovi korištenja nisu licenca ili drugo zaštićeno pravo Porsche BH društva. Korisnik se obavezuje da neće zloupotrijebiti korištenje uslugama, a posebno da neće zaobilaziti sigurnosne propise informativnih usluga, da se neće koristiti opremom na način čije su posljedice oštećenje opreme ili prestanak rada funkcija zbog promjena u fizičkoj ili logičkoj strukturi servera, mreže Porsche BH ili drugih mreža, te da pružene informacije ili dio informacije neće uključivati u privatne ili poslovne ponude na drugim internet stranicama niti će se služiti tim informacijama u poslovne svrhe.

 

  1. Korištenje oglasnom platformom i garancija:

www.dasweltauto.ba je oglasna platforma na kojoj se objavljuje ponuda rabljenih vozila ukoliko sadržaj te ponude ne krši pravne propise, odnosno odrednice o zaštiti podataka, tj. uslove korištenja. Ponude/oglase objavljene na stranici www.dasweltauto.ba uglavnom postavljaju treće osobe i oni ne predstavljaju obavezujuće ponude Porsche BH društva. Ova usluga koju omogućava Porsche BH smatra se oglasnom platformom, tj. platformom na koju korisnici stavljaju svoje oglase, odnosno na kojoj mogu pronaći kontakt podatke i međusobno sklopiti kupoprodajni ugovor. Jedini mogući ugovor sklapa se između oglašivača i interesenta. Porsche BH nije zastupnik, ovlaštenik, posrednik niti agent korisnika. Svi ugovori ili pravno-poslovni kontakti između korisnika uspostavljeni preko platforme www.dasweltauto.ba ostaju isključivo između njih. Porsche BH ne preuzima odgovornost vezanu uz stupanje ili ne stupanje ugovora na snagu. Porsche BH ne odgovara ni za rabljena vozila koja se prodaju preko ove oglasne platforme niti za garancije, nadoknadu troškova ili garancije na proizvod. Sve žalbe provode se pravnim putem izravno protiv određenog korisnika, odnosno ugovornog partnera.

 

Nakon objave sadržaja korisnika/oglašivača ili objave sadržaja na njihov zahtjev Porsche BH ne preuzima nikakvu odgovornost ni za sadržaj, tačnost, aktueliziranost ili pouzdanost sadržaja niti za pravopisne greške ili pogrešno prenošenje sadržaja. Za tačnost podataka odgovoran je korisnik oglašivač.

Sadržaji objavljeni na stranici www.dasweltauto.ba ne smiju se kopirati, obraditi, širiti, objavljivati ili učiniti javno dostupnima (online-objavljivanje) niti koristiti na bilo koji drugi način bez prethodnog odobrenja vlasnika prava. To vrijedi i za kopiranje putem tzv. "Robot/Crawler" tehnologija pretraživanja ili putem drugih automatskih mehanizama.

Za tačnost ličnih podataka korisnika i oglašivača, tj. za navedene kontakt podatke Porsche BH ne preuzima odgovornost. Svaki korisnik mora sam provjeriti identitet svog ugovornog partnera.

  1. Usluge društva Porsche BH

Porsche BH će se potruditi da pruži besprijekoran rad stranice na adresi www.dasweltauto.ba, ali ne može garantovati da će stranica u svako vrijeme raditi bez tehničkih grešaka. Informacije koje pronalazite na toj internet stranici Porsche BH je pažljivo sastavio i omogućio Vam korištenje njima na godišnje, nivou u prosjeku 97,5%.

Sadržaji objavljeni na ovim internet stranicama služe isključivo za informisanje i nisu pravno obavezujući sve dok ne podliježu normama o navođenju potrošnje goriva i emisija CO2. Podaci o isporuci, izgledu, cijeni, snazi, dimenzijama i masi vozila odgovaraju saznanjima u trenutku unosa tih podataka. Zbog toga se zadržava pravo na promjene. Sve informacije vezane uz opremu, cijene i tehničke podatke temelje se na karakteristikama bosanskohercegovačkog tržišta. Molimo provjerite sve informacije prije nego što se tim informacijama na bilo koji način koristite. Obavezujuće izjave mogu se dati samo na konkretan upit.

EU-informacije o potrošnji goriva i emisijama CO2 prema regulativi VO (EG) 715/2007: navedene vrijednosti dobivene su propisanim postupkom mjerenja prema regulativi VO (EG) 715/2007. Podaci se ne odnose na jedno određeno vozilo i nisu sastavni dio ponude, nego služe isključivo za usporedbu između različitih vrsta vozila. Određena dodatna oprema i dodatni pribor (npr. šire gume, klima uređaj, krovni nosač, itd.) mogu dati drugačije vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2.

 

  1. Promjena obima usluga

Porsche BH zadržava pravo, uslugu ili dio usluge u svakom trenutku proširiti, smanjiti ili promijeniti funkcionalnost. Brzina razvoja Interneta zahtijeva da se s vremena na vrijeme koriguju uslovi korištenja.

U ovu svrhu vrijede izvodi tačke 7. Promjene uslova korištenja.

  1. Sigurnost

U slučaju da E-mail poruku želite poslati sa privatnog E-mail računa, imajte u vidu da zbog tehničke strukture Interneta za zadovoljavanje uslova povjerljivosti i integriteta E-mail sadržaja sami morate poduzeti odgovarajuće mjere. Ovdje možete koristiti npr. programe za enkripciju koji se nalaze na tržištu. U slučaju da želite poslati E-mail direktno iz Porsche BH kontakt područja, imajte u vidu da se podaci ne enkriptuju i time ne mogu zadovoljiti uslove povjerljivosti i integriteta E-mail sadržaja.

 

7.Promjene uslova korištenja:

Porsche BH zadržava pravo promjene uslova korištenja u budućnosti. Vi ćete na to biti eksplicitno upozoreni te zamoljeni za prihvatanje uslova. Pošto se kod ove ponude radi za sve korisnike o besplatnoj usluzi te svi registrovani korisnici moraju biti jednako tretirani, korištenje stranice u slučaju ne prihvatanja uslova ili kasnije promjene uslova se zabranjuje.

 

  1. Pravni izbor:

Za korištenje usluga kao i uslove korištenja vrijedi bosanskohercegovačko pravo sa iznimkom primjene mjerodavnog zakona u slučaju sukoba zakona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

language car-favorit compare-large up